Tarkoituksenani oli tehdä pinkki vadelmasaippua, mutta vadelmatuoksu tekikin kepposen. Tuoksu värjäsi massan oranssiksi. Käytin värjäämiseen pinkkiä mica jauhetta mutta siitä ei kyllä ollut mitään apua. Massa kuumeni myös nopeasti vuokaan laitettua ja tämä saippua oli valmis leikattavaksi tunnin päästä valmistuksesta. Alkuun olin hyvin pettynyt saippuan väriin. Mutta hetken saippuaa tuoksuteltuani ja katseltuani totesin että eihän tää yhtään hassumpi olekkaan. Oikeastaan pidän tästä saippuasta kovasti. Koostumus on juuri sellainen kuin halusin, sopivan kova mutta ei kivikova, vaahtoaa ihanasti ilmaan leijuu ihanan keveä ja raikas tuoksu. Unikonsiemenet antavat hauskaa tuntumaa muuten aika liukkaalle saippualle. Tätä saippuaa olen lahjoitellut harkiten ja maltilla , mutta nyt on enää vain yksi pala jemmassa ja siitä en luovu! :)

Tilasin lisää vadelmatuoksua ja ajattelin tehdä uuden satsin. Kokeilen värjätä massan pinkillä nestemäisellä saippuavärillä jospa siitä olisi apua. Ja ehkäpä tuo sitruunaöljy ja rypsiöljy oli osasyy tuohon värjääntymiseen?

Tähän saippuaan käytin rasvoina Oliiviöljyä, kookosrasvaa, palmuöljyä, rypsiöljyä, kaakaovoita, karitevoita, risiiniöljyä ja sitruunaöljyä, mustat pilkut unikonsiemeniä ja tuoksuna Grace Fruitin Vadelma.