Löysin Lidl:istä maapähkinäöljyä ja ostin sitä heti pari pulloa varuiksi. Viimeviikolla sain vihdoinkin tehtyä siitä saippuaa. Muotteina käytin keksipaketin muovia. Aika hauskoja tuli. Muottimuovi on aika pehmeä ja reunoista tuli hieman epäsiistit, mutta minua se ei haittaa, eipähän ole liian tehdasmaisia, pientä itsetehdyn fiilistä pitä aina olla. Olen koekäyttänyt saippuaa nyt viikon kypsymisen jälkeen ja saippua tuntuu ihanalta. Vaahtoon muodostuu alkuun isoja ja keskikokoisia kuplia ja pian alkaa muodostua kermaista vaahtoa. Kädet tuli puhtaiksi mutta ei rutikuiviksi. Luulenpa että tämä saippua kypsyy aivan ihanaksi ajan kuluessa. Odotukset on suuret.

300g maapähkinäöljyä

250g oliiviöljyä

200g kookosrasvaa

300g palmuöljyä (munkkirasva)

100 g kaakaovoita

40g karitevoita

20 g risiiniöljyä

Lipeää 167g ja vettä 420g

Tuoksuina GF Hazelnut, Vanilla Sugar

Väri 1 tl sokeroimaton kaakaojauhe sekoitettuna 1tl rypsiöljyä

Saippua tuoksuu miedosti pähkinälle mutta enemmänkin vaniljalle. Mielestäni tuoksu muistuttaa hieman marsipaania. Tuota Hazelnut tuoksua olisi saanut olla huomattavasti enemmän. Väriin olen tyytyväinen. Se on juuri sitä mitä pitikin.

Myöhempiä havaintoja: Saippua on IHANA! Meillä on se parhaillaan käytössä suihkusaippuana. Saippua ei jätä iholle tuoksua, lika lähtee hienosti, ei kuivata ihoa. Saippua on hellävarainen ja toimii hyvin myös esim. sääri- ja kainalokarvojen ajeluun.  En tiedä johtuuko saippuan miellyttävyyden tuntu juuri tuosta maapähkinäöljystä vai mistä, mutta tästä tykkään kovasti.

Ainiin, vielä sen verran että löysin Heinon tukusta litran pullon puhdasta maapähkinäöljyä erittäin edulliseen hintaan.