Haaveenani on jo pitkään ollut tehdä suklaaleivos saippuoita. Vihdoin sain haaveeni toteutettua. Keittiössämme leijaili näitä kypsytettäessä ihana suklaan tuoksu.
Viimejouluna tein sulatettavasta glyseriinisaippuasta samantyyppiset saippuat ja mielestäni ne olivat ihastuttavia, joten halusin toteuttaa sen myös normaalilla cp menetelmällä. Tein normaalin kiisselin ja erotin 1/5 erilleen "Kermavaahtoa" varten. Lisäsin Suklaa ja hasselpähkinätuoksun loppuun massaan ja värjäsin kaakaojauheella vaaleanruskeeksi. Erotin vaaleanruskeasta massasta 1/3 ja värjäsin kaakaojauheella tummanruskeaksi. ja lisäsin tumminmpaan osaan vielä suklaatryffelituoksua. Tässävaiheessa alkoi massat jo jysähtää ja tuli kiire lapata massat muotteihin. Muotteina silikonivuoat. Tumma osa meni vielä ihan ok, mutta tuo vaaleampi ruskea osa meinasi tosissaan jysähtää kulhoon ja sain tunkea massaa vauhdilla muotteihin. Onneksi valkoinen osa oli vielä lusikoitavissa ja sain pinnasta suhteellisen sileän. ILmeisesti tuolla Hazelnut tuoksulla on taipumusta jysäyttää massa, joten kauaa ei ole aikaa kikkailla kiisselin kanssa.
Jätin vuoat pöydälle huoneenlämpöön ja geeliytyivätkin kivasti siinä, eikä ylikuumenemista ilmennyt. Jos olisin laittanut isoon vuokaan, olisi saippua ollut ehkä vaarassa ylikuumentua.
Näistä tuli mielestäni hauskan näköisiä. Ei liian tasaisia ja tehdasmaisen oloisia, vaan juuri kotoisen rosoisia ja sopivasti epätasaisia.
Normaali ihoisen suklaapähkinä saippua
250g kookosrasva
250g palmuöljy( munkkirasva)
200g Maapähkinäöljyä
175g Saksanpähkinäöljyä
125g Oliiviöljyä
142g lipeää ja vettä 357g
Tuoksuöljyt: 12g Dark chocolate, 12g hazelnut & 6g chocolate tryffle
Väri tuoksuöljyistä ja sokeroimaton kaakaojauhe
Pinnalle koristeeksi kahvipapuja ja kaakaojauhetta
Kommentit