Eräs asiakkaani tuli liikkeeseeni käsikorun ja korvakorujen kanssa. Hän oli saanut ne lahjaksi tyttäreltään.  Kaulakoru vain puuttui. Koruissa oli kauniin tasaisen vaaleita turkoosia helmiä, hopeahelmiä ja mustaa kumia. Niinpä suunnittelin hänelle settiin sopivan kaulakorun.

Tämän korun synnyttäminen oli tuskaisan hankalaa ja kesti pitkään, en nimittäin meinannut löytää tuota mustaa kumiosaa mistään, saatikka sopivan värisiä helmiä.   Tilasin  lähemmäs kymmeniä erilaisia turkooseja helmiä ja kaikki olivat kuitenkin väärän värisiä. En aikonut kuitenkan luovuttaa vaan etsin ja etsin, yritin keksiä sopivia korvaavia vaihtoehtoja. Lopulta löysin turkoosia joka oli sävyltään juuri sopiva ja siinä oli vain vähäisiä ruskeita viiruja. Mietin että korvaisin kumiosan nahkanauhalla mutta sen liittäminen koruun olisi ollut turhan työlästä ja hankalaa eikä lopputulos olisi ollut yhtä hyvä.

Eräänä päivänä satuin vain ihan vahingossa erääseen liikkeeseen jossa myydän askartelutarvikkeiden lisäksi korujen valmistukseen tarvikkeita. Siellä ylimmällä hyllyllä pilkotti paketti jossa oli sekä ruskeaa että mustaa kumimaista nauhaa. Myyjän mielestä vaijeri ei menisi siitä läpi, mutta päätin kuitenkin kokeilla. Kovan työn tuloksena sain kuitenkin vaijerin pujotettua läpi ja vihdoinkin sain korun valmiiksi. Kylläpä olin iloinen.

Korussa riipus ja kahta eri kokoista pyöreää turkoosia. Hopeaosat sterlinghopeaa ja musta osa kumia.