Kutsuin erään ystäväni meille saippuankeittoon. Lopputuloksena oli kermanvalkoinen saippua jonka tuoksu on ihastuttavan viileä ja raikas. Unikonsiemenet tuovat mieleen lumihankeen heitetyn hiekoitushiekan...tai mustapekka juuston! ;O)
300g oliiviöljyä
150g auringonkukkaöljyä
100g manteliöljyä
250g kookosrasvaa
250 palmuöljyä
100g kaakaovoita
40g karitevoita
168g lipeärakeita ja 420 vettä + noin 70g kookoskermaa
Tuoksuna 21g Snow ja 5g omena
Väri titaanidioksidilla
Lisäsin vielä lipeäveteen kookoskermaa. Mielestäni se tuo saippuaan ihanan silkkisen kermaisen tunteen. Kaadoimme saippuan muottiin, pistin laatikkoon ja lähdin kauppaan asioille. Kun palasin reilun tunnin päästä, kävi saippua hieman kuumana. Pinta oli lievästi haljennut ja reunalle oli noussut pisaroita. Siirsin muotin pikaisesti pakkaseen ja siellä se saikin sitten olla puolitoista tuntia ja tlanne rauhoittui. Sen jälkeen siirsin muotin jääkaappiin koska pohja tuntui edelleen lämpimältä. Muutaman tunnin päästä kurkkasin taas saippuaa ja se olikin valmis leikattavaksi. Jännitin kovasti että oliko saippua ehtinyt ylikuumentua liikaa. Suureksi iloksemme massa oli tasaista eikä mitään havaittavaa rasvojen erottumista näy. Leikkasin saippuan paloiksi ja painoin pintaan kuvioleikkurilla lumihiutaleita.
Kommentit