Kutsuin erään ystäväni meille saippuankeittoon. Lopputuloksena oli kermanvalkoinen saippua jonka tuoksu on ihastuttavan viileä ja raikas. Unikonsiemenet tuovat mieleen lumihankeen heitetyn hiekoitushiekan...tai mustapekka juuston! ;O)

300g oliiviöljyä

150g auringonkukkaöljyä

100g manteliöljyä

250g kookosrasvaa

250 palmuöljyä

100g kaakaovoita

40g karitevoita

168g lipeärakeita ja 420 vettä + noin 70g kookoskermaa

Tuoksuna 21g Snow ja 5g omena

Väri titaanidioksidilla

Lisäsin vielä lipeäveteen kookoskermaa. Mielestäni se tuo saippuaan ihanan silkkisen kermaisen tunteen. Kaadoimme saippuan muottiin, pistin laatikkoon ja lähdin kauppaan asioille. Kun palasin reilun tunnin päästä, kävi saippua hieman kuumana. Pinta oli lievästi haljennut ja reunalle oli noussut pisaroita. Siirsin muotin pikaisesti pakkaseen ja siellä se saikin sitten olla puolitoista tuntia ja tlanne rauhoittui. Sen jälkeen siirsin muotin jääkaappiin koska pohja tuntui edelleen lämpimältä. Muutaman tunnin päästä kurkkasin taas saippuaa ja se olikin valmis leikattavaksi. Jännitin kovasti että oliko saippua ehtinyt ylikuumentua liikaa. Suureksi iloksemme massa oli tasaista eikä mitään havaittavaa rasvojen erottumista näy. Leikkasin saippuan paloiksi ja painoin pintaan kuvioleikkurilla lumihiutaleita.