Minulla oli visio mustasta saippuasta sitruunan keltaisilla raidoilla ja vastaava saippua pinkeillä raidoilla. Värjäsin mustan osan  hiilijauheella ja keltaisen sitruunankeltaisella mica jauheella. Olen nähnyt jossain neuvon että kauniita kuvioita saippuaan saa valuttamalla kahta eri väristä massaa suppilon läpi. Ja sitä siis kokeilin.

Ongelmia tuli heti alkuun kun käsipareja olisi pitänyt olla kaksi kaatamassa ja yksi pitämässä suppilosta kiinni. No sainkin grillitikkujen avulla väkerrettyä eräänlaisen tuen ja kumosin massaa suppiloon. Suppilon reikä oli niin pieni, ettei massa tahtonut tulla ulos. Oli aika työlästä. Luovutin puolessa välissä koska pelkäsin massan jähmettyvän ennenkuin olisin saanut kaikki valutettua. Kumosin vuorotellen massaa vuokaan ja tökin lopuksi pari kertaa nuolijalla kerroksia sekaisin. Jännityksellä odotin että millainen saippua siitä tulisi.

Yllätys oli varsin iloinen. Saippuasta tuli mielestäni tosi hauskan näköinen. Ja olenkin varsin iloinen siitä, etten valuttanut koko massaa suppilon läpi.

280 oliiviöljyä

100g saksanpähkinäöljyä

100g rypsiöljyä

30g risiiniöljyä

280g palmuöljy (munkkirasva)

250g kookosrasva

!48 lipeä + 371g vettä

1 dl kookoskermaa

väri: 5g hiilijauhetta + 1 tl öljyä + 1 rkl kookoskermaa

2 g keltainen micajauhe + 1 tl öljyä + 1 rkl kookoskermaa

Tuoksuna: 20g Tropicana tuoksuöljy ja 8g eterinen citronella

Saippuan tuoksu on sitruunaisen pirteä ja raikas.

 

Tein samaisella tekniikalla toisen saippuan jossa oli pinkit raidat pinkillä mica jauheella...kaikki meni ihan suunnitelmien mukaan, mutta kumotessani saippuan leikkausta varten olikin pohjassa rasvat erottunut 2 mm paksuiselta kerrokselta. Leikatessani saippuaa, sisältä tihkui öljyä ja saippuan sisällä oli jotain geeliytymiä. Sellaista läpinäkyviä geelin näköisiä "taskuja" Lipeätaskujako vai mitä mahtoivat olla?

Harmittaa etten ottanut kuvaa siitä. Pilkoin saippuan palasiksi ja kumosin kattilaan ja lisäsin vettä aina sen verran että saatoin sekoitella saippuaa. Keittelin saippuaa miedolla lämmöllä noin tunnin ajan kunnes kaikki palat oli sulanut. Koostumus muistutti lähinnä ohp saippuan "omenasosetta". Lisäsin aavistuksen hiilijauhetta ja kumosin vuokaan. Saippua kovettui vuorokaudessa niin paljon että sen saattoi leikata. Kovin vetinen se kuitenkin oli. Onneksi vesi haihtuu aikanaan kun antaa sen vain kuivua rauhassa. Sappuan värit tietysti sekoittui, mutta lopputulos ei ole yhtään hullumpi. Oltermannia muistuttava rakenne, mutta väri on kuin harmaa vuolukivi tai betoni. Yksinkertaisen värityksensä takia koristelin saippuan pinnan vielä raitakuviolla. Minusta saippuasta tuli ihan hauska.

Kokeilin koepestä kädet saippualla ja se tuntuu käsissä hyvältä. Tuoksu on aika mieto mutta saippua vaahtoaa upeasti.  Meidän lapset pitävät tästä saippuasta kovasti. Saippua on huomattavasti kevyempi kuin tavallinen cp saippua johtuen ilmakuplista.

Hauskana jippona huomasin että tämä saippua tosiaankin kelluu! :D