Tässä muutamia saippuoita joita tuli alkuinnostuksessa tehtailtua varsin tiuhaan tahtiin.

Kirsikka-Marenki Tämä saippuan tuoksu on huumaavan ihana kuten nimikin joka tulee tuoksun nimestä. Saippua tuntuu myös pestessä ylellisen ihanalta. Pientä ylikuumenemista pääsi tapahtumaan kun lykkäsin muotit 100 asteiseen uuniin geeliytymisen varmistamiseksi. Nopeasti vaan pakkaseen  kun pisaroita alkoi puskea pintaan. Saippua ei kuitenkaan mennyt pilalle ja on käyttökelpoista. Ainoa miinus on väri. Yritin saada kaunista punaista ja lopputulos oli ruskea. Vaalea on taas titaanioksidilla vaalennettu. Toisaalta pidän ruskeasta joten kyllä tämäkin kelpaa minulle, tuoksu korvaa epäonnistuneen värityksen. :)

Kookos-limetti: ihanan pirteän tuoksuinen saippua jonka aineksissa on kookoskermaa, kookoshiutaleita ja puristettu limen mehu. Vihreää väriä yritin saada elintarvikevärillä. Muuten onnistuin saamaan kauniin vihreän mutta saippuoiden sisältä paljastui sinivihreitä pilkkuja. :(  Valkoinen alue on titaanioksidilla vaalennettu. Kookoskerma antaa ihanan kermaisen tunteen ja hiutaleet rouheista fiilistä. Tästä tykkäsin itse kovasti. Olen kadottanut reseptin joten käyttämiäni rasvoja en enää muista. :/

Yuzu- hedelmäsaippua: saippuan nimi tulee tuoksusta. Väri on peräisin sitruunamehusta, hunajasta ja paprikajauheesta ja valkoinen titaanioksidista. Nesteenä käytin vettä johon lisäsin sitruunamehua. Öljyinä Oliiviöljy, Manteliöljy, saksanpähkinäöljy,kookosrasva, palmuöljy, risiiniöljy.

Sitruunamehu värjäsi lipeän keltaiseksi. Kumosin rasvoihin.
Massa oli keltaista kunnes lisäsin hunajaa joukkoon,
massa muuttui oranssiksi. Otin osan massasta erilleen ja vaalensin titaanioksidilla. Tuoksu ei värjännyt massaa eikä jämähdyttänyt.
Laitoin kumpaakin massaa vuorotellen silikoonisiin muffinimuotteihin, pyöräytin lusikan varrella kuvion ja pidin 65 asteisessa uunissa alkuun 45 minuuttia. Pinta alkoi hieman hikoilla kun saippuat alkoivat geeliytyä, vein saippuat ulos jäähtymään. Ulkona oli noin 0 astetta. Puoli tuntia ja hikoilu loppui. Saippuaa leikattaessa ei sisäpuolella havaittavaa rasvojen erottumista.