Tätä saippuaa tehdessäni minulla ei ollut vielä aavistustakaan millainen saippua tästä tulee. Halusin hieman rouhean ja kuorivan saippuan joka ei kuitenkaan kuivata ihoa. Lisäsin taikinaan vehnänalkioita ruoheisuutta tuomaan, väriä kaakaojauheella. Taikinaan lisäsin vielä hunajaa, mantelijauhetta, suklaarouhetta ja valkosavea. Tuoksuiksi valitsin Grace Fruitin Hazelnut, dark chocolate ja vanilla sugarin.  Rasvoina Olivviöljy,Auringonkukkaöljy, Manteliöljy, Riisinlese öljy, Risiiniöljy, Kookosrasva, palmuöljy(munkkirasva), Kaakaovoi. Ylirasvoitus 7%.  Kumosin taikinaa vuorotellen vuokaan tummemepaa ja vaaleampaa. Yllätyin iloisesti kun lopputulos oli leikkattaessa kuin suklaakakku. Alkuun taikinan raakaa väri oli hieman outo, mutta kypsyessään saippuan ruskea väri muuttui entistä tummemmaksi ja lopputulos oli mielestäni ihana. Heh, kuka ei suklaakakuista tykkäisi?

Massa kävi hieman kuumana joten jäähdyttelin sitä alkuun jääkaapissa ja lopulta siirsin vuokan lumihankeen tunniksi.

Nimesin saippuan Manteli-vehnänalkiosaippuaksi. Näin tummaksi saippua muuttui kypsyessään.