Lueskelin saippuafoorumista kuumamenetelmällä tehdystä saippuasta. Ja pitihän sitä kokeilla heti. Vaikka menetelmä on aikaa vievää, palkitaan vaiva nopeasti kypsyvällä saippualla. Tuntuu ihan tuskastuttavan pitkältä ajalta odottaa kylmämenetelmän saippuoiden kypsymistä. Kuumamenetelmällä saa käyttökelpoista saippuaa  parissa viikossa.

Alkuun tein Avocadosaippuaa avocadoöljyllä. Tästä tuli heti mun suosikki. Saippua on mieto , eikä kuivata. Väri on vihreää kromioksidia. Tuoksuna  Maui.

Heti perään vielä satsi Captivate saippuaa.  Väri on punaista rautaoksidia ja titaanidioksidia. Captivate tuoksu on mielestäni ihana! Tuoksu värjäsi massan kerman väriseksi ja yritin valkaista sitä titaanidioksidilla, nuo valkoiset pilkut ovat sitä, en saanut sitä kunnolla sekoittumaan taikinaan. Mutta tykkäsin tästä(kin) saippuasta.

Kuumanetelmän saippuoissani on jonkinverran ilmakuplia ja saippuat ovat huomattavasti kevyempiä kuin kylmämenetelmän saippuat. Saippuat tuntuvat kuitenkin ihanan silkkisiltä eikä nuo kuplat minua juuri haittaa. Tuovat vain oman ilmeensä saippuaan. Massaa joutuu vatkaamaan niin paljon että väistämättä siihen tulee kuplia...

Tein myös Minttusuklaa saippuan samalla menetelmällä. Harmikseni en tainnut ottaa siitä yhtään kuvaa ennenkuin olin jakanut saippuan pois. Tuoksuna oli piparminttu ja marmoroitu väri kaakaojauheella.

(muoks.) Kaivelin laatikoita ja löysinkin laatikonpohjalta vielä yhden minttusuklaa saippuan ja nappasin eilen siitä kuvan. Minttusuklaa siis tässä:

Tämä ohp on kiva tapa jos täytyy saada nopeasti valmista saippuaa. Ainoa mikä todella tökkii on saippuan kielitesti. YÖKS! Kylläpä saippua on pahaa!